Reflektion del 1

Hej!

Under de senaste dagarna har jag reflekterat över livet. Det har varit en intensiv treveckors period och jag behöver komma ner i varv. Jag andas in och ut och försöker hitta småstunder under dagen där jag kan fokusera på andningen 10 st andetag. Allt för att försöka lära mig avslappning så att jag förhoppningsvis blir starkare och klarar vissa pressade situationer bättre, där jag hellre stannar än flyr.

Många beslut har tagits och jag är nu på okänd mark. Sitter och scrollar runt på de olika sociala medierna vi har och försöker få ett grepp över vart jag är påväg, vart samhället är på väg och vilken riktning jag ska ta. Oj oj det händer så galet mycket just nu och allas upplevelser tränger sig in i mitt inre. Jag måste distansera mig helt enkelt. Ta ett kliv tillbaka. Ibland undrar jag vad syftet med sociala medier är? Följer en del olika människor och helt plötsligt dyker dessa olika människor upp på samma bilder och har lika samarbeten. Känns som jag är inbjuden till en privat fest.  Jag dras in i en värld som jag har svårt att förstå, helt plötsligt är jag inpå livet på människor som jag inte känner men fascineras av. Visst blir det att jag jämför mig med olika livsstilar och ifrågasätter min egen. Jag vacklar och funderar…

Jag står och tittar på mig själv i spegeln och undrar varför…
Varför är den digitala världen så lockande? Den digitala världen är bra den skapar möjligheter för oss att få tips och dela med oss av egna erfarenheter. Den stjäl så mycket tid och den får mig att ifrågasätta mitt liv samtidigt som jag får så galet mycket information som jag dels har nytta av men som jag också lika gärna kunde ha varit utan. Jag tror faktiskt att jag lär mig lite vid varje klipp som jag väljer att titta på. För det är faktiskt så att vi alltid har ett val. Jag kan välja att titta och jag kan låta bli att titta.

Det är många människor i samma utrymme och jag är en av dem. Jag är en av dem som postar en massa bilder, är det verkligen så klokt?
Jag får försöka få till en vinkling på det hela, vara ärlig men inte för fräck.
Så vem är jag?

Jag vill känna mig fin ja tom vacker och vissa dagar vaknar jag och känner mig ”fabolouse” och så smeker jag mig på kinden, aj, denna rosacea – Im so red!
Jag är inte så intresserad av smink just nu för inget fungerar med mitt känsliga ansikte, ett evigt sökande och provande av krämer som inte irriterar. (Att få barn och börja arbeta räckte tydligen inte utan vi slänger in lite rosacea som utmaning vilket var som att få en smäll i ansiktet.)

Jag skulle behöva en veckas genomgång för att förstå vad alla dessa ord inom make up betyder. Highlighter (stavas det så) var ska jag ha det och i vilken ordning. Primer finns det visst något som heter oxå. Ja just ja det ska inte vara några kraftiga ämnen i sminket för jag har så känslig hud. Det är rena rama djungeln där ute. Måste ta hjälp, vem ska jag fråga?

Jag vill vara fin i håret men jag har inte så mycket tid på morgonen att jag är villig att fixa håret med stora lockar. På sin höjd kanske jag fönar det men oftast duschar jag på kvällen och hoppas på att vakna med en naturlig look, dvs volym på håret och ingen sömntofs. Vilket sällan händer och när det händer tänker jag direkt dela med mig. 😉 Den dagen när jag får till en schysst busig knut på håret sträcke jag lite extra på mig och känner Im in the game!

Dessutom så är jag bra på att vara ute i sista stund tex med att shoppa inför en fest/tillställning eller som att gå till frisören. Om jag tänker att jag vill klippa mig så ska det ske nu och det finns aldrig någon tid på en gång utan jag får vänta 1 – 1,5 månad. Så populär är min frisör och jag vill inte gå till någon annan, she is the best! 👌🏼 Just nu ångrar jag att jag inte bokade in en färgning oxå, blir en extra månad av väntan bara för det. Tålamod!

Jag gillar snygga kläder och när jag ska shoppa bör shoppingcentret vara tomt på folk så jag kan strosa runt utan en massa oljud och trängsel. Därför är jag tidigt på shoppingcentret eller så beställa jag online. Det enda jag egentligen behöver förnya är byxorna eftersom jag antingen sliter ut dom för att jag hittar ett par som jag älskar och har dem jämt eller så är det för att jag har gått upp i vikt. 🤔 En lite hemlighet är att äta god mat och godis samt att inte röra på sig skapar den effekten hos mig, att byxorna blir för små, så nu vet ni det. 🤫 Fast denna sommar måste de ha krympt för att de hängt länge i garderoben. Har bara använt klänningar, kjol och bikini de senaste tre månaderna…Oooops!

Jag behöver lite tips, vad ser du när du besöker Instagram och youtube?

Nej nu måste jag dra till terapeuten, sista träffen för sedan är det stopp från kommunen. Dax att betala ur egen ficka igen.

Ha en bra dag!

Kram🌸

Publicerad av Linda

Hej! Välkommen till min blogg: Lindas oas ⭐️ Alla har en story och det här är min. Jag befinner mig mitt i livet, i familjekarusellen och testar att byta riktning för att prova något nytt. Jag försöker bryta vanor och skapa en hållbar förändring med fokus på hälsa, familj och det som får mig att må bra. Varför? För att jag körde för hårt, tappade fotfästet och hamnade till slut i utmattning med depression och panikångest. Smaka på den kombon, låter det tungt, ”jovars” det var det. Idag kan jag se tillbaka på tiden med glimten i ögat och ändå känna allvaret i sjukdomen. Jag har bara ett liv och det tar tid att läka 🙌🏻💗 Jag låter mina tankar flyga för att finna ett inre lugn och försöker finna mig själv igen. Tillsammans med min familj, vänner och andra intressanta människor får ni följa mig i min vardag och i min festlighet. Eftersom jag arbetar, studerar och har familj varierar tiden för mina blogginlägg. Följ mig gärna för att vara med när inläggen publiceras. Ha en bra dag!🌸 Mer om mig på Instagram: @lindafalkestrom Hi! Everyone has a story and this is mine. I am in the middle of life, with my family and I am about to change direction in life to try something new. I try to break habits and create a sustainable change focusing on health, family and what makes me feel good. Why? Because I was driving too hard, i got lost and ended up in exhaustion with depression and panic anxiety. Taste that combo, does it sound heavy, "oh yes" it was. Today I can look back with the twinkle in my eye but I still feel the seriousness of the disease. I have only one life! It talets time to heal 🙌🏻💗 I let my thoughts fly to find an inner calm and I'm trying to find myself again. More about me on Instagram: @lindafalkestrom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: